Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Digital Tehno Plus Bariera Auto BFT Bariera Auto BFT
/ Servicii / Retele instalatii electrice curenti slabi

Retele instalatii electrice curenti slabi

Firma noastra ofera servicii de consultanta pentru instalatiile electrice de curenti slabi. Astfel, asiguram solutii  pentru fiecare proiect, tinand cont cerintele dvs si de amplasamentul respectiv.

Proiectarea instalatiilor de curenti slabi, se realizeaza la fel ca instalatiile de curenti de forta:  cablurile de TV, UTP se protejeaza prin tuburi de PVC sau copex. In punctele de distributie a semnalului se folosesc doze de legatura de dimensiuni necesare. Instalatiile de curenti slabi pot contine un tablou electric sau un rack in care se pot instala: modem, switch, router, splitere TV sau amplificator semnal R.F. necesar pentru amplificarea si distribuirea semnalelor TV.

Ca exemplu traseele retelelor de "curenti de forta", (intensitati ale curentului de minim 50 mA la o tensiune de 220 Volti - 380 Volti), au frecventa aproximativa de 50 Hz. Spre deosebire de traseele de curenti slabi unde avem intensitati uneori chiar si de ordinul uA (micro amperi) si frecvente ce pot depasi 500 Mhz.

Acest lucru face ca, circuitele de curenti slabi sa fie sensibile la majoritatea perturbatiilor produse de circuitele de "curenti de forta", cat si a altor tipuri de curenti slabi cum ar fi circuitele de internet fata de cele de TV. Rezolvarea acestei probleme se rezuma in general la separarea intre respectivele circuite (curenti tari fata de curenti slabi cat si intre diferitele tipuri de curenti slabi) mai ales pe traseele mai lungi. Distanta minima recomandata intre acestea este de 30 Cm.

Din punct de vedere al modului electric de executie, circuitele de curenti slabi se pot executa in legatura "stea" sau "magistrala", conform imaginii de mai jos.

Daca se foloseste un amplificator CATV acesta va trebui alimentat cu o tensiune de 220 V si e de preferat ca in doza de distributie a semnalului TV ce curpinde acest amplificator sa contina si o linie de 220 V special destinata in acest scop sau, langa aceasta doza sa fia atasata o priza de unde se poate alimenta respectivul amplificator. Aceasta operatiune e valabila si pentru distributia semnalelor de internet sau telefon. In cazul in care se foloseste un router wireless acesta se va atasa aplicat pe perete, Iar alimentarea cu energie a acestuia se va face dintr-o priza invecinata.