Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Digital Tehno Plus Bariera Auto BFT Bariera Auto BFT
/ Servicii / Retele structurate date si comunicatii

Retele structurate date si comunicatii

Retelele structurate reprezinta modul de cablare in care toate prizele de voce/date sunt conectate la un patch panel central, de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza poate fi legata (prin intermediul patch panel-ului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce/date.

Cablarea structurata are in componenta urmatoarele subsisteme:

  • Instalatia de intrare reprezinta interfata cladirii cu lumea exterioara.
  • Camerele de echipament gazduiesc echipamentul utilizat de persoanele din cladire.
  • Dulapul de telecomunicatii contine echipamentele de date si telecomunicatii ce conecteaza subsistemele de cablare orizontala la backbone.
  • Backbone-ul transporta semnalul intre instalatiile de intrare, camerele de echipament si dulapurile de telecomunicatii.
  • Cablarea orizontala reprezinta cablurile de la camerele de telecomunicatii la prizele individuale (de pe acelasi etaj).
  • Componentele zonei de lucru conecteaza echipamentul utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orizontala.

Avantajul major al retelelor structurate este ca acestea sunt mai usor de intretinut si mai usor de depanat. De asemenea, cablarea structurata are avantajul de a fi flexibila si durabila, nefiind necesare modificari structurale la nivelul cablarii in cazul modificarii configuratiei retelei.

Retelele structurate sunt cablate de catre firme specializate in acest domeniu. Firma noastra realizeaza activitati de conceptie, proiectare si cablare pentru retele structurate voce-date de cat. 5 si cat. 6-a.

 

Pentru oferta personalizata si evaluare retea structurata va rugam contactati-ne.