Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Camera de Supraveghere Digital Tehno Plus Bariera Auto BFT Bariera Auto BFT
/ Servicii / Securitate retelistica IT

Securitate retelistica IT

Pentru a reduce riscurile de securitate in utilizarea si administrarea sistemelor IT, cea mai buna strategie este cea per ansamblu (security in depth). Trebuie pornit de la lucrurile elementare: uniformitatea infrastructurii din punct de vedere al sistemelor folosite, administrarea centralizata, mentinerea la zi a sistemelor din punct de vedere al patch-urilor si a fix-urilor, aplicarea unor configurari standard de securitate pe toate serverele si statiile de lucru în functie de rolul functional al acestora, proceduri standard de utilizare si administrare.

Securizarea unei retele are 3 faze:

  • identificarea resurselor si analiza riscurilor
  • dezvoltarea si implementarea proiectelor de securitate
  • monitorizarea proceselor zilnice din cadrul retelei

In urma analizei riscurilor si a identificarii problemelor si a resurselor se trece la etapa a II-a in care sunt dezvoltate planurile de masuri necesare in cadrul companiei dvs.

Aceste masuri sunt de doua feluri:

  • proactive - pentru reducerea expunerii la riscuri
  • reactive - masuri luate in calcul dupa producerea incidentului de securitate si care au ca scop reducerea efectelor

Nota: Nu se poate asigura un nivel de securitate de baza folosind sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 95, 98, ME,  sau versiuni dedicate home userilor (XP Home, Vista Home, Win 7 Home, Windwos 8, Windwos 10) Aceste sisteme nu folosesc Group Policy si nu poseda masuri de securitate de baza, cum ar fi securitatea accesului la logon, iar permisiunile de acces la resurse pot fi configurate la un nivel rudimentar (share level versus user level). Aceste sisteme de operare au fost gandite pentru utilizare acasa si nu fac fata cerintelor de securitate impuse pentru mediul de retea al unei companii.

 

Pentru oferta personalizata si evaluare privind securitatea retelei dumneavoastra va rugam contactati-ne.